Facebook
Cat / Esp / Eng

24.03.12


Ball del Vermut



12/15 h
Casa de Aragón. Joaquín Costa, 68.

Casa Mariol recupera un clàssic de les festes majors,
el ball del vermut.

Poques poblacions conserven encara l'homenatge al vermut amb una sessió de ball matinal. Al poble de la família Mariol, Batea, l'aperitiu es pren a ritme de pasdoble i música ranxera. Casa Mariol elabora vermut des dels seus inicis com a bodega, i porta a Barcelona una nova forma de gaudir del vermut artesanal fet aquí. Orquestra, olives, ritme i vermut de la Casa són els ingredients d'aquesta proposta nostàlgica del celler de la Terra Alta.
La sessió de ball anirà a càrrec de l'orquesta Gran Premier.

Organizat per Casa Mariol.
Aforament limitat, feu la vostra reserva
a balldelvermut@offmenu.org

25.03.12


Off Mercat



11/16 h
Ra. Passatge de Mil vuit cents.

Deliterranea i Openhouse creen un mercat
amb caràcter off.

De la mà de Deliterranea i Openhouse Barcelona, dues noves empreses barcelonines dedicades al món de la difusió, distribució i venda de productes artesanals de primera qualitat, sorgeix Off Mercat, una mostra de productes que difícilment arriben a tothom a través dels canals convencionals de consum. Un mercat d'estil independent, modern i metropolità.
L'Off Mercat oferirà tot el ventall de productes que conformen la dieta mediterrània: verdures, fruites fresques, conserves, begudes, embotits, lactis, etc., procedents tant de Catalunya com d'altres regions de la Mediterrània. Un mercat amb una important dimensió humana, on el productor es converteix en el millor ambaixador del seu producte.


Organizat per Deliterranea i Openhouse.
Activitat lliure.

Pijama



22.30/1 h

Hotel Granados 83. Enric Granados, 83.

Hotel Granados 83 ens convida a prendre un pijama.

El pijama és un imprescindible dels hotels que no es pot descuidar. Per aquest motiu, l'hotel del carrer Granados farà una lloança a una de les postres clàssiques de les dècades passades. La terrassa de l'Hotel Granados 83 es convertirà en un espai de confort, dolçor i festa per oferir l'únic esdeveniment de l'Off Menu amb estricte codi de vestir.

Dress Code: Roba de dormir.
Organizat per Derby Hotels.
Aforament limitat, feu la vostra reserva
a pijama@offmenu.org

26.03.12


Disco Kitchen



23/3 h
Soon in Tokyo. Nàpols, 5.


de Platos vs. Platos.

La música i el ball envairan la cuina i serviran de preludi d'un bon àpat servit a altes hores de la matinada. Es retrà un homenatge a la cuina com l'espai on passen les millors festes. En una nova versió del clàssic ressopó, per una nit, discjòquei i xef treballaran plegats: mentre nun cuina, l'altre farà ballar tots els que hagin vingut a ressopar, ballar i passar la nit al Disco Kitchen.

Organizat per Soon in Tokyo.
Aforament limitat, feu la vostra reserva
a discokitchen@offmenu.org

27.03.12


Merendola



17 h
Granja-Chocolateria La Nena. Ramon y Cajal, 36-38.

Apartamento Magazine i la granja La Nena conviden els nens a una tarda de galetes, dibuix i fotografia.

Pep i Adrià de la granja La Nena ensenyaran als nens com es preparen les seves conegudes galetes i els animaran a personalitzar-les amb noves formes i colors. En paral·lel, l'equip d'Apartamento Magazine fotografiarà tot el procés i guiarà els més petits per tal que puguin crear el seu primer quadern de rebosteria. El material gràfic d'aquesta tarda de cuina i creativitat s'exposarà a la Granja de Gràcia durant les setmanes posteriors.

Organitzat per Apartamento Magazine.
Aforament limitat, feu la vostra reserva
a merendola@offmenu.org

Demonio Azucarado



20 h
Galeria Alegria. Consell de Cent, 159.

L'artista francesa Caroline Champion endolcirà
la Galeria Alegria.

Caroline Champion ens proposa una performance-conferència on establirà relacions entre art, disseny i menjar d'una forma molt espectacular: a partir d'una recepta mil·lenària de brioix, l'artista convidarà els assistents a reflexionar sobre les relacions entre forma i símbol, gust i representació i cuina i cultura.
Caroline Champion és una "exploradora dels sabors", que associa l'art amb la pràctica culinària i la investigació. Filòsofa de formació, al 2010 va publicar Hors d'œuvre. Essai sur les relations entre arts et cuisine.
www.exploratricedesaveurs.com

Organitzat per Galeria Alegria.
Activitat lliure amb aforament limitat.

28.03.12


Food Design



19 h
La Pedrera. Passeig de Gràcia, 92.

Obra Social CatalunyaCaixa i Food Cultura presenten la pel·lícula documental Food Design.

Food Design (52 min, 2007), dels directors austríacs Sonja Stummerer i Martin Hablesreiter, descobreix els secrets de les grans multinacionals de l'alimentació, empreses on dissenyadors i científics defineixen com serà el menjar de masses. La pel·lícula retrata el complex procés de disseny del menjar, en el qual el seu atractiu sensorial es té molt en compte i es manipula utilitzant tecnologia sofisticada i força perspicàcia psicològica.
A continuació hi haurà una taula rodona al voltant del menjar i el disseny amb la participació de Miralda (artista), en Toni Massanés (Fundació Alicia), l'Elena Vela (Departament d'I+D de Danone) i en Jeffrey Swartz (crític i professor d'art i disseny).
Sonja Stummerer i Martin Hablesreiter van estudiar arquitectura i disseny a Viena, Londres i Barcelona. Després d'haver treballat com a arquitectes a Tòquio, l'any 2003 estableixen el seu estudi de disseny a Viena. Fa més de 15 anys que es dediquen a investigar sobre el menjar i el seu disseny, feina que ha donat lloc a dues publicacions, exposicions i la direcció del documental Food Design.

www.honeyandbunny.com

Organizat per l'Obra Social
CatalunyaCaixa i Food Cultura.
Activitat lliure amb aforament limitat.

29.03.12


Microjardín



A partir de les 21 h
Il Giardinetto. Granada del Penedès, 28.

El restaurant Il Giardinetto i Koppert Cress s'uneixen durant una nit per crear un jardí comestible.

Il Giardinetto ha elaborat un menú especial on el protagonista és el condiment: els comensals crearan plats propis, únics i personalitzats a partir de petits jardins de microvegetals disposats per tal que aquests els tallin i condimentin els plats al seu gust.
En aquesta vetllada descobrirem la potència i l'expressió de flors i germinats originaris de diferents parts del món, conjuntament amb la cuina d'un dels restaurants italians de referència a la ciutat.


Organizat per Il Giardinetto amb la col·laboració
d'Abstoss World Gastronomy i Koppert Cress.
(Preu menú: 35 euros)
Aforament limitat, feu la vostra reserva
trucant al 932 187 536.